Çoklu Sektör
Mobilya
Anne Bebek
Kozmetik
Tekstil
Elektronik
Sektörlere Özel Demolar
×
Sektöre Özel Demolar

E-ticaretten daha fazla kazanmanızı sağlayacak ipuçları

E-ticaret firmalarının hedef kitlelerine ulaşabilmeleri ve kendilerini kolay ulaşılabilir kılmaları için, fiziksel mağazalardan farklı olarak, özel bir çalışma yapmaları gerekir. Fiziksel mağazada uygun bir konumda mağaza açmak yeterli olabilirken, internet üzerinde iş yapan firmalar için işin büyük kısmı kendini duyurmaktan geçiyor. Bu nedenle işlerini büyütmek isteyen e-ticaret girişimcilerinin cirolarını arttırabilmeleri için öncelikli konularından biri interneti, özellikle rakiplerinden, daha etkin kullanmak olacaktır.

Dijital kanallar doğru kullanıldığında, pazarlama karmanıza önemli katkılar sağlıyor. Ancak yüksek bütçelerle büyük yatırımlar yapıldığı halde, bazen sonuçlar beklenildiği gibi olmayabiliyor. Bu nedenle kendinize, öncelikle hedef e-ticaret pazarınızı doğru analiz etmenizi sağlayacak sorular sormanız gerekiyor. Örneğin; potansiyel müşteriler, neden rakipleriniz yerine sizin ürünlerinizi satın almak istesin ya da ürünlerinizi farklılaştıracak bir içerikle, uygun hedef kitleye ulaşmanızı sağlayacak en düşük maliyetli yol hangisi?

IdeaSoft olarak, e-ticaretten daha fazla kazanmanızı sağlayacak önemli ipuçlarını sizler için hazırladık…

Doğru sosyal medya kanallarında yer almak

E-ticaret sitenizin dijital pazarlaması için kullanabileceğiniz birçok sosyal ağ bulunuyor. Ancak sosyal medya sitelerinin etkileri birbirleriyle aynı değil. Örneğin, mobilya ve büro malzemeleri gibi, görselliğin ön planda olduğu ürünler için; Pinterest ve Instagram, uygun olabilecek kanallar arasındayken, eğer B2B sektöründe yer alıyorsanız LinkedIn, yararlanmanız gereken bir sosyal ağ olabilir.

Diğer taraftan; hedef kitleye bağlı olarak, ürünlerinizin tanıtımı için bazı sosyal medya platformları hiç uygun olmayabilir. Örneğin Twitter kullanıcılarının genellikle genç ve orta yaş aralığında olduğunu düşündüğümüzde, ileri yaş aralığındaki hedef e-ticaret kitleye ulaşmak için bir Twitter kampanyası gerçekleştirmek, pazarlama bütçesinin doğru kullanılamadığını gösterebilir.

Tüm bu nedenlerden dolayı hedef kitleye ulaşmak için doğru platformu seçmeniz önem taşıyor. Bunun için yer alacağınız sosyal ağları seçmeden önce; bu platformlarda biraz vakit geçirmeniz, sosyal medya kanalları hakkında bilgi sahibi olmanızı sağlayabilir.

Kaliteli içerikler oluşturmak

Facebook’ta, Twitter veya LinkedIn’de, “ürünümüzü satın alın” gibi paylaşımlarda bulunmak genellikle etkili olmuyor. Bunun yerine; potansiyel müşterileriniz için kaliteli içerikler oluşturabilir; neden ürününüzü satın almaları gerektiğini, bir makaleye, değerlendirmeye, blog yazısına veya bir video bağlantısına yer vererek anlatabilirsiniz.

Bu noktada başkalarına ait içerikleri kullanırken mutlaka kullandığınız içerikler için gerekli izinlerini almanız gerekiyor. Diğer taraftan eğer içerik metinlerinizi kendiniz yazıyorsanız bu durum, bir süre sonra konu hakkında bir uzman olarak konumlandırılmanızı sağlayabilir. Kaliteli ve değerli içerikler sunan bir uzman olarak kendinizi konumlandırdıktan sonra, ürünlerinizi satmanız için gereken güveni daha rahat oluşturabilirsiniz.

Doğru hedefe odaklanmak

Birçok e-ticaret şirketi; dijital pazarlama faaliyetleri sırasında farklı hedeflerinin birbirleriyle uyumlu olmaması gibi, önemli bir sorunla karşılaşabiliyor. Bu noktada önemli olanın, ürününüzü veya hizmetinizi satmak olduğunu unutmamanız gerekiyor. Sosyal medyadaki takipçi veya sitenizdeki tıklama sayıları kısa vadeli hedefleriniz açısından çok önemli olsalar da; bu rakamları nihai hedefiniz olan satışlarınız ile aynı kefede değerlendirmemenizde fayda var. Eğer hedefleriniz pazarlama stratejilerinize uygun değilse, bu konuda profesyonel bir pazarlama hizmeti almanız, daha hızlı ilerlemenizi sağlayabilir.

Sosyal medya platformları satış artırma, hedef kitleye ulaşma ve marka bilinirliği sağlama konusunda son derece etkili mecralar. Fakat bütün dijital pazarlama yöntemlerinde olduğu gibi, istenen sonuçları elde etmek için bulunduğunuz platformları doğru kullanmanız ve yatırımlarınızı geri dönüş alabileceğiniz kanallara aktarmanız gerekiyor.

 

Bir Yorum Yazın